* Programari: 0749765079 *

Ecografie - Ecocardiografie - EKG

Samsung H60

Cabinetul nostru este echipat cu ecograf de ultima generatie

Samsung Ultrasound H60

Ecografie

     Ecografia este o metoda non-invaziva care permite vizualizarea organelor
interne intr-un timp relativ scurt, nedureros si eficient. Avantajele ecografiei sunt :
          • nu este necesara o pregatire speciala a animalului (in anumite situatii se poate efectua o usoara sedare).
          • nu este nociva, ultrasunetele nu provoaca modificari in organism.
          • mai economica decat alte metode de investigatie.
     Tehnica ,extrem de importanta, folosita in urgentele veterinare pentru identificarea efuziunilor (abdominale,toracale,pericardice) sau a edemului pulmonar.
     Face parte din screening-ul pacientilor adulti cu ajutorul careia identificam organele interne sau cele de suprafata (tiroida,testicole,ochi,ganglioni) si aflam mai multe informatii legate de structura, forma, dimensiuni sau anumite formatiuni patologice (calculi, abcese, neoplazii).
     In timpul unei gestatii ecografia permite stabiliarea unui diagnostic de certitudine, examinarea fetusilor pe parcursul gestatiei si stabilirea momentului cezarienei la anumite rase fara a afecta fetusii sau mama.
     Cu ajutorul ecografului se pot efectua punctii eco –ghidate de aspiratie cu scop de diagnostic sau evacuatorii.
     Doppler-ul permite examinarea structurilor vasculare pentru a determina vitezele de curgere.
     Pentru a efectua aceste ecografii este nevoie si de un aparat performant. Cabinetul Proveterinaria este dotat cu un ecograf Samsung H60 care este un sistem versatil si multifunctional, ce dispune de o serie de tehnologii avansate (rezolutie inalta, masuratori avansate)

Ecocardiografie

      Cabinetul nostru este dotat cu aparatura astfel incat sa puteti beneficia de un examen cardiologic complet : Ecografie cardiaca, EKG , Doppler.
     Ecografia cardiaca este metoda “gold” standard de imagistica din domeniul cardiologiei. Este o metoda non-invaziva si nedureroasa care ne permite sa indentificam cele 4 camere ale inimii, iar cu ajutorul softului putem masura diferite dimensiuni ale cavitatilor inimii, cat si functiile de contractie si relaxare. In plus se pot vizualiza valvele inimii si aprecia functia acestora. De asemenea cu ajutorul ecocardiografiei se poate examina si pericardul pentru identificarea eventualelor acumulari de lichide din sacul pericardic.
     Electrocardiograma este un test simplu care iventigheaza activitatea electrica a inimii si oferta informatii importante pentru preventia bolilor cardiace, identificarea sau stadializarea lor. Atata in timpul ecocardiografic cat si separat.

EKG

     EKG-ul este o procedura de monitorizare a functiei cardiace, neinvaziva si nedureroasa, cu ajutorul careia pot fi depistate din timp tulburari de contractie, de ritm si de frecventa cardiaca.
     Datorita importantei EKG-ului in diagnosticul afectiunilor de acest tip este esential ca acesta sa fie adaptat pentru fiecare specie in parte. Din aceasta cauza noi am optat pentru EKG-ul Cardiomaq 300V.

Inchide